Pikavippia voit käyttä yllättäviin menoeriin, täältä löydät kotimaiset pienlainojen ja luottotilien tarjoajat. Olipa kyseessä sitten remontti, yllättävä lasku tai vaikkapa lomamatka, sinä päätät mihin rahasi käytät!

Pikavippi

Pienlaina on kätevä tapa järjestää helpostusta henkilökohtaiseen talouteesi silloin, kun käteisvarantosi ja yllättävät kulut eivät vastaa toisiaan. Pienlaina on lyhytaikainen ja kooltaan tyypillisesti viidestäkymmenestä kahteentuhatta euroa.

Suomen markkinoilla on tusinoittain yrityksiä, jotka tarjoavat lyhytaikaista lainaa. Jotta yrityksellä on lupa myöntää nopeita pienlainoja, tulee sen olla hyväksytty Etelä-Suomen aluehallintoviraston toimesta ja lisätty kansalliseen rekisteriin.

Hae pienlainaa

Pienlainan haku on kätevintä internetissä, missä sinua pyydetään todentamaan henkilöllisyytesi esim. henkilökohtaisia verkkopankkitunnuksiasi käyttäen. Usein on mahdollista hakea pikavippi ilman takaajia tai vakuuksia. Useimmiten myönnetyn lainan edellytyksenä on vähintään 18 vuoden ikä ja puhdas luottotietohistoria.

Yksityiskohtaisemmat ohjeet lainan hakemiseen vaihtelevat palvelujen välillä. Joskus sinun tulee toimittaa lainapalveluun viimeisin palkkalaskelma tai tiliote todistaaksesi takaisinmaksukykysi.

Pienlainan kulut

Melko usein lainapalvelut eivät veloita sinulta lainkaan kuukausittaisia tai vuosittaisia kuluja. Sen sijaan kulut muodostuvat nostoista ja korosta, joka lasketaan lainasummalle. Jos avaat luottotilin suurelle tai keskisuurelle lainalle, on tyypillistä että siitä veloitetaan avausmaksu.

Syitä mahdollisille lisäkuluille ovat muistutuskulut, muutokset eräpäivään ja tilin luottorajan ylittäminen. Viime vuosien mittaan liikkeellä ollut paljon keskustelua ja rajoituksia koskien pikavippien mainontaa ja kuluista tiedottamista. Tästä syystä monet yritykset ovatkin muuttaneet hinnoitteluaan selkeämpään suuntaan.

Kuluttajansuojalait Suomessa asettavat tiukat rajat lainojen koroille, mikä estää luottoyrityksiä perimästä ylikokoisia kuluja.

4.8 Reviewer
Criterion 1
2
3
Summary
Summary