Pikavippi heti tilille

Pikavippi on lyhytaikainen vakuudeton kulutusluotto, joka tunnetaan myös termeillä pienlaina, pikalaina ja vippi. Perinteiset pikavipit muuttuivat vuoden 2013 kesällä lähinnä käyttölainoiksi ja kulutusluotoiksi, Suomen hallituksen teettämän korkokattoja säätelevän lakiuudistuksen jälkeen. Perinteisistä pikavipeistä ei korkokaton jälkeen saisi periä yli 50% nimelliskorkoa. Lakiuudistuksen jälkeen useimmat pikavippiyhtiöt muuttivat tuotteitansa vastaamaan uutta lainsäädäntöä ja termi käyttölaina yleistyi.

Pikavippi ja sen hakeminen verkossa

Pikavipeille tyypillistä on muutaman kuukauden takaisinmaksuaika, kun puolestaan käyttölainoilla ja kulutusluotoilla maksuajat ovat merkittävästi pidemmät sekä joustovammat. Pikavippiä saadakseen lainanhakijan tulisi olla vähintään 18-vuotias Suomen kansalainen, jolla on moitteeton maksuhistoria ilman maksuhäiriömerkintöjä, pysyvät osoitetiedot Suomessa sekä puhelinliittymä. Lisäksi lainanhakijalla tulisi olla pikavippiä hakiessaan jonkin suomalaisen verkkopankin verkkotunnukset, TUPAS-tunnistautumista varten.

Pikavippisummat

Pikavippien summat vaihtelevat muutamasta kymmenestä eurosta toisinaan jopa useampiin tuhansiin euroihin. Pikavipin korko määräytyy lainasumman sekä takaisinmaksuajan pituuden perusteella. Tyypillisesti pikavipistä maksetaan korkoa noin 5-10% lainasumman lisäksi.

Tyypillinen pikavipin hakija

Tyypillinen pikavippiä hakeva kuluttaja on noin 30-vuotias perheen äiti, joka rahoittaa päivittäisi ostoksia pikavipeillä. Vipit ovat saaneet toiminta-aikanaan huomattavasti kritiikkiä. Pikavippiyhtiöitä ollaan syytetty koronkiskonnasta sekä huimista vuosikoroista. Toisaalta vipit ovat toisinaan olleet elintärkeä tapa saada akuuttiin rahantarpeeseen nopeasti lainaa. Pikavippien hakeminen onkin verrattain esimerkiksi pankkilainoihin huomattavasti helpompaa ja nopeampaa, sillä niiden hakeminen verkossa jopa muutamassa minuutissa on tehty mahdolliseksi verkkohakemuksella.

Pikavippien hakeminen matkapuhelimella

Pikavippejä voi hakea myös matkapuhelimen avulla. Tämä edellyttää kuitenkin ensiksi TUPAS-tunnistautumista lainapalvelun verkkosivuilla, jonka yhteydessä ilmoitat myös matkapuhelinnumerosi. Tämän jälkeen sinulla on mahdollisuus nostaa rahaa tilillesi myös puhelimella käyttäen tyypillisesti henkilökohtaista PIN-koodia. Eri lainantarjoajilla saattaa kuitenkin olla omat tapansa matkapuhelimella rahaa nostettaessa tilille. Yksikään lainayhtiöt ei myönnä lainaa puhelinlaskulle.

Pikavippiyhtiöt

Alalla toimivia yhtiöitä on muutama kymmenen kappaletta. Joillakin yhtiöillä on useampia pikavippituotteita, joita voivat olla esimerkiksi kulutusluotto, käyttölaina, luottotili, korttiluotto, kertalaina tai muu vastaava termi. Yhtiöt saatavat myös ylläpitää useampaa verkossa toimivaa, erillistä ja itsenäistä vippipalvelua.

Mistä hakea pikavippiä

Sampolaina.fi rahoituspalvelun avulla löydät kaikki Suomessa toimivat vippipaikat kätevästi ja selkeästi listattuna. Voit katsella ja vertailla myös muita lainoja ja lainatermejä keskenään sekä lukea lisää eri lainatuotteista.