Käyttölainat jopa 5000€

Käyttölainat ovat verrattain uusi lainamuoto Suomessa. Uudet käyttölainat korvasit entiset pikavipit vuonna 2013 tulleen pienlaina-alaa säätelevän nk. korkokattolain jälkeen. Käyttölainat ovatkin tällä hetkellä yksi suosituimmista lainamuodoista. Käyttölainojen ero edesmenneisiin pikavippeihin on lähinnä siinä, että käyttölainoja myönnetään huomattavasti pidemmillä takaisinmaksuajoilla, vaikka lainasummat ovatkin säilyneet suunnilleen samoina verrattuna pikavippeihin. Käyttölainat ovatkin verrattavissa tänä päivänä kulutusluottoihin takaisinmaksuaikojen puolesta. Tällä hetkellä käyttölainaa voi hakea verkossa ilman vakuuksia aina muutamasta sadasta eurosta useampaan tuhanteen euroon.

Käyttölainat heti tilille

Käyttölainat maksetaan tyypillisesti heti asiakkaan tilille hyväksytyn lainapäätöksen jälkeen. Käyttölainoja lyhennetään kuukausittaisella tasaerälyhennyksellä, riippuen takaisinmaksuajasta. Tyypillisin käyttölainan takaisinmaksuaika on 6 – 12 kuukautta. Käyttölainojen summat vaihtelevat lainantarjoajasta riippuen 100 – 5000 euron väliltä. Käyttölaina on useimmiten vakuudeton kulutusluotto, johon ei tarvitse vakuuksia tai takaajia.

Käyttölainat Suomessa

Mistä hakea uusia käyttölainoja Suomessa? Olemme listanneet alla olevaan käyttölainataulukkoon kaikki Suomen suosituimmat ja haetuimmat käyttölainat. Voit vertailla käyttölainoja ja niiden ominaisuuksia suppeasti keskenään. Vertaa eri lainayhtiöiden lainasummia, ikärajoja ja takaisinmaksuaikoja kätevästi ja helposti taulukon avulla.

Kuka voi hakea käyttölainaa ?

Käyttölainaa voi hakea kuka tahansa yli 18-vuotias Suomen kansalainen, jolla on verkkopankkitunnukset jossakin suomalaisessa pankissa. Lisäksi käyttölainan hakijalla tulisi olla henkilökohtainen pankkitili sekä henkilökohtainen puhelinliittymä (vaihtelee lainantarjoajittain). Lisäksi käyttölainaa hakevalla tulisi olla puhtaat tai positiivinen luottohistoria. Tämä tarkoittaa tyypillisesti sitä, ettei hakijalla saisi olla maksuhäiriömerkintöjä luottorekisterissä.

Käyttölainanhakijan edellytykset lainan saamiseen:

  • Ei maksuhäiriömerkintöjä
  • Verkkopankkitunnukset
  • Suomalainen pankkitili
  • Puhelinliittymä

Miten käyttölaina eroaa kulutusluotoista ?

Periaatteessa, ei millään tapaa. Käyttölainojen ja kulutusluottojen erovaisuuksia on vaikea eritellä, sillä molempien lainasummat ja takaisinmaksut ovat samankaltaisia. Toisaalta kulutusluottojen summat, riippuen rahoitusyhtiöstä tai pankista, voivat olla käyttölainoja suurempia. Nyrkkisääntönä voidaankin pitää, että kaikki yli 5000 euron ja vähintään 12 kuukauden takaisinmaksuajalla myönnettävät vakuudettomat lainat, ovat kulutusluottoja.

Käyttölainojen luottorajat

Luottoraja on se euromääräinen enimmäissumma, jonka verran luottotilin (käyttölainan) haltija voi ottaa luottoa, eli käyttää luottotilinsä varoja. Luottotilin haltija ei voi ylittää lainayhtiön kanssa sopimaansa luottorajaa, mutta voi hakea joissakin tapauksissa korotusta lainalimiittiinsä. Luottotililtä nostat rahaa milloin haluat ja missä haluat. Luottotili tarkoittaa usein luottokorttiin liitettävää tiliä, joka haetaan luottokorttiyhtiöiltä. Käyttölaina ei ole luottokortti, vaan helppokäyttöinen luottotili, jolta voit joustavasti nostaa tarvitsemaasi lainaa silloin kun sinua huvittaa – jopa keskellä yötä.

Luottotili tarjoaa erinomaisen ratkaisun arkielämän rahatarpeen muutoksiin. Sinun ei tarvitse nostaa koko luottolimiittiäsi kerralla, vaan voit nostaa rahaa sitä mukaa kun sitä tarvitset, samaan tapaan kuin käyttäisit luottokorttia. Näin voit säästää limiittiäsi tarpeen varalle ja varautua yllättäviin taloudellisiin muutoksiin.

Omat tarpeesi ja toiveesi määrittävät luoton käyttötarkoituksen. Käyttölaina myönnetään ilman takaajia tai vakuuksia. Lainaa on helppo hakea – lisäksi hakeminen on ilmaista. Päätöksen saat välittömästi, joten voit tehdä hyvinkin nopeita päätöksiä.

Käyttölainaa verkosta ilmaisella hakemuksella

Käyttölainaa voi hakea verkosta ilmaisella verkkohakemuksella. Lainatalo tarjoaa verkon kattavampana lainoja ja käyttölainojen vertailijana suppean mahdollisuuden vertailla käyttölainatuotteita keskenään. Käyttölainavertaajana tarjoamme sinulle mahdollisuuden tarkastella eri käyttölainayhtiöiden tuotteiden ominaisuuksia keskenään ja siirtyä hakemaan valitsemaasi käyttölainasummaa. Käyttölainaamisen edellytyksenä on täysi-ikäisyys sekä moitteeton luottohistoria. Myönnettyjä käyttölainojansa asiakas voi käyttää oman harkintansa mukaan mihin tahansa kuluttamiseen tai laskujen maksuun. Valitse yllä olevasta taulukosta sinun käyttölainasi ja siirry tunnistautumaan verkkopalveluun.